health-goals_overgang_desktop
Lekker bezig met je...

Menopause

Take good care of yourself during menopause with vitamin B6, B12, sage, and evening primrose oil. You can find these in meat, fish, dairy, nuts and seeds.

🌟 Key ingredients

Vitamin B12 - contributes to your energy levels and reduces fatigue and tiredness.

Vitamin B6 - supports the regulation of hormonal activity. It helps with tension and stressful situations and is good for your memory and concentration.

Sage - also known as Salvia officinalis. The herb is used for various purposes in supplements. For example, it helps with mood swings, hot flashes and night sweats*.

Evening Primrose Oil - is extracted from the seeds of the evening primrose. The plant with its small yellow flowers is originally from Central America and was used for its beneficial properties. Nowadays, the flower also grows in the Netherlands. The oil contains essential unsaturated fatty acids, including gamma-linolenic acid.

*Health claim pending European approval.

Recommended products

You ask, we answer!

ABOUT MENOPAUSE

Which vitamins support your menopause?

At Yummygums, we use various vitamins, minerals and herbs to support menopause. We utilize vitamin B12, vitamin B6, sage and evening primrose oil.

Vitamin B12
Contributes to your energy levels and reduces tiredness and fatigue.

Vitamin B6
Supports the regulation of hormonal activity. Helps with tension and stressful situations and is good for your memory and concentration.

Sage
Also known as Salvia officinalis, this herb is used for various applications in supplements. It helps with mood swings, hot flashes and night sweats.

Evening Primrose Oil
Derived from the seeds of the evening primrose plant, native to Central America, it contains essential unsaturated fatty acids, including gamma-linolenic acid.

*Health claim pending European approval

Wanneer begint de overgang?

De overgang, ook wel bekend als de menopauze, begint meestal ergens tussen de leeftijd van 40 en 60 jaar, maar het kan variëren per persoon. Het wordt gedefinieerd als de periode waarin de menstruatiecyclus geleidelijk stopt en de vruchtbaarheid afneemt.

Het eerste teken van de overgang kan onregelmatige menstruatie zijn, waarbij de menstruaties korter, langer, lichter of zwaarder kunnen zijn dan normaal. Andere symptomen die kunnen optreden zijn opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, vaginale droogheid, vermoeidheid en slaapproblemen.

Het is belangrijk om te weten dat de overgang een individuele ervaring is en dat niet alle vrouwen dezelfde symptomen zullen ervaren of op hetzelfde moment in hun leven zullen beginnen met de overgang.

Comfortabel de overgang door? Yummygums Menopause bevat salie¹, teunisbloem, monnikspeper, vitamine B6 en B12. Zo helpt het onder andere bij opvliegers¹*, nachtzweten¹* en ondersteunt het je bij stemmingswisselingen¹*. 

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Hoelang duurt de overgang?

De duur van de overgang varieert van vrouw tot vrouw. Over het algemeen kan de overgang enkele jaren duren, maar bij sommige vrouwen kan het korter of juist langer kan duren. Gemiddeld duurt de overgang ongeveer vier tot vijf jaar. Het begin van de overgang wordt meestal gedefinieerd door het stoppen van de menstruatie gedurende 12 opeenvolgende maanden, maar de symptomen kunnen beginnen vóór het volledig stoppen van de menstruatie en kunnen nog enige tijd na het laatste menstruaties optreden.

Heb je last van opvliegers, nachtzweten of stemmingswisselingen? Bekijk dan onze Menopause gummies.

Hoelang duurt haaruitval overgang?

Haaruitval als gevolg van de overgang kan enkele maanden tot enkele jaren duren. Voor sommige vrouwen kan het haarverlies tijdelijk zijn en slechts een paar maanden duren, terwijl het voor anderen langduriger kan zijn. Het haarverlies kan beginnen tijdens de perimenopauze, de periode voorafgaand aan de menopauze, en kan doorgaan tot enkele jaren na het stoppen van de menstruatie.

Tijdens de overgang zijn de oestrogeenlevels in je lichaam lager, dit heeft een negatieve invloed op de haargroei. De haarzakjes hebben oestrogeen namelijk hard nodig om de haarproductie op peil te houden. Daarnaast stijgt het testosteron gehalte in je lichaam, waardoor de groeifase van je haar wordt verkort. Hoeveel invloed dit heeft op jouw haardos is per persoon verschillend.

Naast de veranderingen in je hormoonhuishouding, zijn er nog andere zaken die je haargroei en -gezondheid tijdens de overgang kunnen beïnvloeden:

Stress
Dat stress niet goed is voor je lichaam, weten we allemaal. Helaas speelt deze boosdoener ook een grote rol bij haaruitval. Een positief nieuwtje is wel: haaruitval door stress hoeft niet permanent te zijn, zie dit dus als een teken om even goed je rust te pakken en te ontstressen!

Onderliggende aandoening
Haaruitval kan ook een gevolg zijn van een onderliggende aandoening, zoals problemen met je schildklier. Wist je dat de veranderingen in de hormoonhuishouding ook effect kunnen hebben op je schildklier? Altijd goed om bij twijfel een bezoekje te brengen aan de huisarts.

Vitaminetekort
Een vitamine-arm dieet kan enorme gevolgen hebben op je lichaam. Een toevoeging van vitaminerijke voeding kan daarom ook van invloed zijn op je haargroei. Als het om een bepaalde reden niet lukt om alle benodigde stoffen via je voeding binnen te krijgen, is het raadzaam om eens te kijken naar een supplement die je hier in kan ondersteunen.

Meer weten over vitamines tijdens de overgang? Bekijk dan ons blog: Dunner wordend haar en haarverlies tijdens de overgang.

Wat helpt bij de overgang?

Er zijn verschillende manieren om je overgangsklachten te ondersteunen. We geven je drie praktische tips:

Goede verzorging
Overmatig stylen van je haar kan ervoor zorgen dat het droog en dun wordt. Door het goed te voeden en verzorgen beperk je de schade van buitenaf. Dit kan je doen door je hoofdhuid te masseren en bijvoorbeeld een voedende shampoo en conditioner te gebruiken zonder parfum of siliconen. 

Mocht je daarnaast jouw haar van binnenuit extra willen ondersteunen, dan zit je met een haarsupplement goed. Yummygums Hair is een suikervrije vitamine gummie met 11 vitamines en mineralen, waaronder een goede dosering biotine, selenium en bamboe extract. Zo kan je je haar optimaal verzorgen, terwijl je ook nog eens geniet van een lekkere frambozensmaak.

Beperk stress
Stress is niet goed voor je lichaam. Probeer daarom stress zoveel mogelijk te vermijden door bijvoorbeeld meer te gaan sporten, of een manier te vinden waarop jij je hoofd leegmaakt.

Vitamines en mineralen
Ingrediënten als salie en B6 helpen bij de regulering van hormonale activiteit en vervelende klassieke symptomen als stemmingswisselingen en opvliegers. Yummygums Menopause gummies biedt naast deze ingrediënten ook vitamine B12 en E en botanische ingrediënten als teunisbloem en monnikspeper. Zo bieden de gummies verlichting gedurende de overgang en steunen je bij last van opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen. Daarnaast dragen ze bij aan een goede geestelijke balans en regulering van hormonale activiteit.

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

RETHINK YOUR SUPPLEMENT ROUTINE

CHECK OUT OUR BLOGS